Safari/Lodge og Zulu-experience

by | Sep 22, 2016 |

Følgende er inkludert i 6 Safari og Zulu-arrangement-pakken

 

SAFARI 1: HELDAGS HOVEDSAFARI UNDER OPPHOLDET PÅ St.Lucia Safari-Lodge.

image014   image015

I Sør-afrikas eldste og beste park, er bare utrolig spennende å se de fleste kjente afrikanske dyr, også “Big 5» i løpet av en dag. Parken er omtrent like stor som Vestfold Fylke. Vi har gjennom 20 år prøvd de forskjellige safari-selskaper, og mener det vi bruker her, er det klart beste. De har meget personlig service, er oppriktig interessert i kundenes ve og vel, og har en erfaring og et instinkt til å finne og oppsøke dyrene som er helt unik. Det er jo ingen dyrehage, så noen garanti for å se alle dyreslagene, har man jo ikke. Men det er faktisk en sjeldenhet, at man ikke ser de aller fleste med dette selskapet. De holder gjerne på litt ekstra tid hvis de ikke er fornøyd med resultatet i streben etter å komme nært innpå de fleste av Afrikas kjente dyr.

De har og en meget god frokost, etterfulgt av en lunch ut på dagen i det fri på en vakker picnic plass., med grilling av biff, pølser, grønnsaker og salat, inkludert soft drink, øl eller vin, samt kaffe og te. Vi har sett både løve, villhund, neshorn og sjiraffer rett ved under måltidene, så dette er spennende. Det er ikke farlig overhodet, når man følger Ranger og sjåførs anvisninger underveis.

image018   image020
Tidlig på morgenen blir man plukket opp på safari-lodgen av ranger og jeep. Det kan være kjølig så tidlig på vei til parken, så en genser er grei å ha med. De har og tepper ekstra om bord. Jeepen har full vær-beskyttelse med tak og sidevinduer, som er avtagbare. Man sitter høyt og fint, med god
utsikt til det praktfulle terrenget og dyrene. Man ser etter f.eks. løver, elefanter, leoparder, svart og hvitt neshorn, aper, gjødsel-biller, mange hjorteslag, sebraer, fugler, hyener, villhund. De er mest aktive før det blir for varmt, derfor er man på tur ved soloppgang, som kan være praktfull
i området. Man rekker også en frokost på morgenen. Guiden er et unikum på kunnskap, og det er bare å spørre underveis. Det skal mye til for at han ikke kan svare. Unn deg denne spesielle opplevelsen, mens det ennå er mulig med et slikt dyremangfold i løpet av noen timer. I helt sjeldne tilfelle kan
været stoppe en utflukt, men da gjør man ofte om program, slik at tur er mulig dagen derpå f.eks etter avtale med kunde. Proff guide og jeep inkl.

image021  image023

FØLGENDE ER INKLUDERT PÅ 2 (3) DØGN SAFARI-LODGE, 6 SAFARIER/ZULU-ARR.
Fordelskunder betaler kun for 3 av 6 safarier!

SAFARI 2: Elvesafari

Kort 2(3) timers Elvesafari, flodhest, fugler krokodiller og flott natur, og enkel mat/drikke kan kjøpes. Proff Guide om bord, henting lodge. Flodhest-safari på land langs elvebredden på kveldstid etter mørkets frembrudd. (Meget fascinerende syn, ingen dyre-garanti, men veldig ofte faktisk sees de. (Vær alltid med bil slik at flodhester er nærmest floden, ellers regnes trygt, men vis allikevel forsiktighet ved ikke å kjøre for nær. Gå ikke ut av bilen med vilt tett på! Guide og bil følger.

image026 image025 image024 image020 image022

SAFARI 3: Krokodille og reptilfarm

Kort dags-safari på krokodille og reptil-farm i St. Lucia med kranier, historieskildringer, safari-løype,dyreliv, World Heritage områder, utvikling og drift av verdensarven. Ofte lokale selgere av håndverk på stedet med store prute-muligheter. By-marked i hovedgate har et stort utvalg, det samme har Spar varecenter i samme hovedgate med alle restaurantene Guide følger.

SAFARI 4: Strandsafari

Kort kvelds-safari ” Wild Nature World Heritage Sites Coaral Beaches”. Flodhest, krokodille og havskillpadde (sesong), og en sjelden gang leopard, kan plutselig dukke opp rundt neste sving kombineres med elve-safari noen ganger, ved å kjøre direkte fra Strand- til elve-safari. Også flott for bading på dagtid på strand etter anvisning. Guide og bil (nær lodge), kan og kjøres selv for flere forsøk ved elv og strand.

SAFARI 5: Dagssafari – Zulu experience

Dags-safari til Zulu-experience Culture i landsby, landsbygd, stammedans/musikk. Utendørs zulu-kirkemøte på dager med disse arr. Marked, håndverkere, medisin–mann viser sine kunster, med kjøps-muligheter rimelig, også på by-markedet, prøv pruting 20-30%. Kontakt med zulu barn og voksne, se levesett og opplev livsgleden i enkle kår. Prøve-smaking kan og forekomme på zulu-øl, og annet hjemmelaget. N.B. Husk det er vanlig å spandere middag på guide, når heldags program på dag og kveld arrangeres. De er meget kunnskapsrike, så er virkelig verdt ca 100 lapp for et måltid. Lokal guide og bil.

SAFARI 6: Flodhest og Krokodille safari Kveld

Kort flodhestsafari langs elvebredden på kveldstid. Dette gir et meget fascinerende skue.

 

Alle safarier med egen guide og bil

 

Historien om området:

De første steinaldermenn kom til området for å smelte ut jern fra elve-leiet, men like viktig var jakten på mat fra dyrelivet i området. De
første zuluene kom til området på 1800-tallet. De fanget dyr i store hull i marka de gravde ut, og dekket til. Disse kan enda sees. Sist på 1800 tallet kom de hvite jegerne, og de nesten utryddet mange av dyreslagene i løpet av ca 50 år. Elefanter og mange andre ble nesten utryddet, slik at f.eks det hvite neshornet var det kun igjen ca 100 dyr i 1895. Da ble området gjort om til den første nasjonal-parken i Sør-afrika, slik at dyrene ble fredet og beskyttet. Nå er det 84 forskjellige dyrearter, 350 fuglearter og 1200 ulike plante-typer og ikke minst et enormt spekter av reptiler og insekter. Området er 100% Malaria-fritt. Heller ingen andre forholdsregler må man ta med vaksiner. Hele det store St.Lucia er fredet som verdensarv betegnelse. Det vil si man har strenge regler for å oppholde seg i de enorme områdene.
(Bildene over er tatt av egne private på tur, så litt forskjellig kvalitet, ser man på bildene!)

image017 image019 image016 image013 image011

Bosted under alle utfluktene.

(2)3 overnattinger på flott safarilodge med pool og topp personlig atmosfære, inkl 2 frokoster. (Åpen bar for selv å notere bruk) Vertspar er guide under oppholdet.

Velkommen til Comfort Resort St. Lucia.

image003 image002 image004 image007 image012

Kom og nyt luksus, komfort og hjertelig gjestefrihet i den naturskjønne landsby St. Lucia, som ligger i hjertet av den berømte Greater St. Lucia Wetland Park, det første sted i Sør-Afrika, som fikk status som “Verdens Naturarv” (som f.eks. Serengeti-sletten og Galapagos-øyene).

Comfort Resort St. Lucia tilbyr dobbeltværelser med tilhørende badeværelser, velassortert bar og Tv-stue samt svømmebasseng og tepavilion i den skjønneste tropiske have.

Nyt den praktfulle tropiske have med de store Koi-karper.

Nyt en kopp te, kaffe eller en drink i den lille hyggelige pavillionen. Nyt en full Engelsk Frokost på terrassen, som har utsikt over det glitrende svømmebassenget, beliggende i en frodig tropisk have, som grenser opp til naturreservatet.

Slapp av med en god film i TV-stuen som for øvrig er innrettet med surround lyd. Eller ta en drink fra den velassorterte baren med ut på den deilige terrassen. Comfort Resort St. Lucia tilbyr dobbeltværelser med tilhørende badeværelser, de har air-condition og ekstra lange senger, te/kaffe-maskin og hårtørrer. Man kan velge mellom værelse med 2 enkelt senger eller stor dobbelt seng.

I området finnes både 9 og 18 hullers golfbaner. Ved forutgående avtale vil vi gjerne som en ekstra ytelse tilberede aftensmat, frokost og strand-picnic-kurv. Vi tilbyr dessuten alle former for grillfasiliteter for husets gjester.

Ved kysten kan man på bestemte tider av året i jakta hvaler og havskilpadder. Det kan arrangeres båtturer hvor man kommer tett innpå på de store havpattedyr.

Der er dessuten mulighet for kajak, kano og safari på hesterygg. For lystfiskeren er området et paradis med 1. klasses dyphavsfiske, fiske fra stranden samt mulighet for fluefiske.

Dessuten er det gode muligheter for dykking og snorkling ved Cape Vidal.

ST. LUCIA betraktes som den ledende øko-turist opplevelsen i Sør-Afrika og området tilbyr et spekter av aktiviteter.

For å få et bedre inntrykk av området omkring St. Lucia, bør man avsette minst 3 – 4dager. Derutover er det selvfølgelig de praktfulle badestrendene ved det Indiske Hav.

image009 image008 image010 image006 image018